Lytt til teksten
a a a
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Ville vite mer om Malakoff

Mange foreldre til elever i 10.klasse tok turen til Malakoff i går for å få mer informasjon om Malakoff sitt tilbud 

Skolen har åtte fagledere

 

Rektor Jan Ivar Braathen hadde en innledende presentasjon av skolen. Han presenterte de ulike utdanningslederne og faglederne for de forskjellige programområdene og ga også en rask innføring i hvordan det videregående skoleløpet er lagt opp.

De som går studiespesialiserende går tre år i skole her på Malakoff og de som velger et yrkesfaglig løp har tre ulike muligheter. De kan gå to år på skole og to år i lære for så å få fagbrev, eller de kan gå to år på yrkesfag og etterpå ta et påbygningsår som gir studiekompetanse. De aller nyeste nå er at elever som tar et fagbrev, har krav på påbygningsår etterpå slik at de i tillegg kan få studiekompetanse. 

Omvisning på verksteder og klasserom

Etter presentasjonen fikk foreldre og foresatte mulighet til å bli med på en grundigere orientering i ett av programområdene.

Studiespesialisering hadde orientering i kantina. her kan du lese deres orientering. Stusp.pdf

Fagleder Tarjei Grøan viste interesserte rundt på verkstedene på TIP

 

Fagleder Tarjei Grøan på TIP ( teknikk og industriell produksjon) viste fram de ulike verkstedene og han sa bla at mange elever får ny giv når de starter på TIP på Malakoff . Her er undervisningen lagt opp mest mulig praktisk og det meste av yrkesopplæringen foregår i verkstedet. På yrkesfag er det 15 elever i klassen og de blir godt kjent med hverandre og lærerne når de jobber sammen i verkstedet med praktiske oppgaver som de mestrer. 

 

Fagleder på elektro, Irene Tøien

 

Fagleder IreneTøien på elektro viste hvilke muligheter elevene har etter VG1 på elektro. De kan gå på ulike fag innen elektrofag, men de kan også velge fag som kjøretøy og elektromekanikk

Stor interesse for helse og oppvekstfag

 

På helse og oppvekstfag sa fagleder Torill Ekelund at elever som begynner på HO (helse og oppvekstfag) på Malakoff blir godt ivaretatt. Lærerne her er tett på elevene fra første dag og på Malakoff tilbys mange VG2 kurs for HO-elever. Ambulansefaget er spesielt populært. Hun sa også at mange elever tar VG 3 påbygg etter to år. Helse og oppvekstfag gir en god bakgrunn hvis du ønsker å bli sykepleier eller barnehagelærer f.eks. Utdanningstilbud på HO.pdf

Publisert: 11.01.2017      Sist endret: 11.01.2017
Gudrun Guldberg