Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Suksess for innsamlingsaksjon

Elevenes flotte innsats gjorde dagen til en gedigen fest  og i tillegg har skolen klart å samle inn syttiåttetusen kr per dags dato. Sondre Bjerke regner med at vi får inn ca. førtitusen kr. til når alle elevene har betalt for arbeidsinnsatsen sin.

Solidaritetsløpet

Spreke elever og lærere førte til mange penger inn til Tumainiprosjektet i Kenya.  På forhånd hadde sponsorer av ulike slag, medelever og lærere betalt inn penger per runde som ble løpt. Jesper Skovdahl i 2STU var den som løp flest runder, totalt 30. Sprekest av lærerne var  Reidun Trandem som løp 20 runder rundt skolen. Imponerende av begge to.

I tillegg fikk Malakoff inn penger på salg av mat, kaffe og kaker, loddsalg, loppemarked, auksjonen og arbeidsinnsats fra elever. Alle elever skal bidra med arbeid til 200 kr. Hver. Til sammen har det per dags dato kommet inn 85000 kr til Tuamainiprosjektet. Dette er penger som i sin helhet går til stiftelsen, her er det ikke noe svinn.

Erstatter OD-dagen

Innsamlingsaksjonen erstatter Operasjon Dagsverksdagen og det ser ut til å være et vellykket grep. Elevene gjorde en formidabel innsats i går og bidro til at dagen ble en suksess.

Ikke minst bidro de til feststemning med flotte utstillinger på Mangfoldige Malakoff, god underholdning i gymsalen og solid innstas på kvelden med åpne verksteder og klasserom.

Mangfoldige Malakoff

Leder for solidaritetsaksjonen, Trym Joackim Larsen Ulriksen, åpnet festen, i tillegg til rektor Jan Ivar Braathen og Elyas Mohammed (bildet) som i dag jobber for UDI. Eliaz Mohammed snakket litt om sin fortid som tidligere gjengmedlem i Oslo, men mest om hvordan mangfold kan brukes til å berike oss ved at vi blir kjent med hverandres ulikheter.

Festforestilling i gymsalen.

Ahmed Sadiq fra Greåker

Elever fra Greåker og Malakoff rappet og spilt og sang til stor applaus fra de fremmøtte.

Skolen hadde bemannet verkstedene og i biblioteket var det stands for ulike fag på Stusp. Ikke så mange utenfra fant veien til dette, det skyldes kanskje de mange ulike aktivitetene samtidig som solidaritetsløp, loddsalg, salgsboder i kantina, underholdning i gymsalen og auksjonen.

Denne dagen er en svært viktig dag for lokalsamfunnet og ungdommer i Mosseregionen. Her ser vi solidaritet og mangfold i praksis og bør være et eksempel til etterfølgelse for mange. Det hadde vært veldig hyggelig om byens lokalavis også hadde dukket opp.

Publisert: 15.02.2017      Sist endret: 15.02.2017
Gudrun Guldberg