Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Malakoff videregående skole er vinner av Leseprisen 2017!

Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger har valgt ut Malakoffs lesetiltak, «Leseglede», som vinner av Leseprisen 2017. Det er i år tredje gang prisen deles ut.

Gjennom Leseprisen ønsker Lesesenteret å motivere barnehager og skoler til å sette ekstra fokus på lesing og leseaktiviteter. Det er også et mål å etablere en delingsarena for godt arbeid med lesing.

Prisen består av et diplom og et gavekort til bokkjøp. Den ble delt ut tirsdag 4. april på Lesesenterets nasjonale lesekonferanse. Fra Malakoff var assisterende rektor Anne May Sandvik Olsen, fagleder i norsk Bjørg Nordberg, og bibliotekarene Line Skjeltorp og Lone Johansen til stede.

I de to åra «Leseglede» har eksistert på Malakoff har til sammen 767 elever deltatt i tiltaket. Målet med «Leseglede» er å stimulere lesegleden og derigjennom utvikle gode leseferdigheter. Elevene har lest i én skoletime hver dag over flere uker. De har fått høre om litteratur, de har fått gode leseopplevelser og mye lesetrening.

Til sammen 25 ulike prosjekter var nominert til Leseprisen i år, og vi er stolte og glade over at nettopp vårt prosjekt ble funnet verdig til prisen!

Publisert: 04.04.2017      Sist endret: 27.03.2017
Gudrun Guldberg