Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Elever og lærere vaker sammen på Malakoff

Lærer Stian Syversen og elev Trym Joakim Ulriksen inviterer til og skal på valgvake i kantina på Malakoff vgs 11.september

Trolig er det første gang i Østfold at en videregående skole inviterer alle interesserte elever på tvers av fag og linjer til en egen valgvake på valgdagen 11.september.

Målet er å skape interesse rundt Stortingsvalget og gi økt kunnskap. Et utvalg lærere vil holde korte dryppforelesninger om alt fra norske politiske skillelinjer til norsk politisk historie.

Valgsendingene sendes selvfølgelig på storskjerm og det vil bli servert pizza og brus til alle deltakerne.

-Det er viktig for elever å komme på valgvaken! Et slikt arrangement blir lærerikt og det kan øke interessen for politikk. I tillegg knytter det seg stor spenning rundt akkurat dette valget, da det ser ut til å bli svært jevne og uforutsigbare resultater, sier Trym Joakim Ulriksen, en av elevene som garantert skal møte opp.

En av arrangørene er lærer i politikk og menneskerettigheter, Stian Syversen.

– Vi har lyst til å skape litt nysgjerrighet rundt Stortingsvalget og lage det til en happening for elevene.  Håpet er at dette kan være en liten vekker for politisk interesse.

Publisert: 06.09.2017      Sist endret: 07.09.2017
Merete Kildahl