Breddeidrett på vg1 studiespesialisering

Som vg1-elev på Studiespesialisering på Malakoff kan du velge et programfag som heter Breddeidrett. Faget er på 5 uketimer. Det betyr at du får 35 timer undervisning i uka på Vg1. Dermed kan du velge ett programfag mindre på Vg2 eller Vg3.

Klikk for stort bildeDu kan velge breddeidrett som programfag på vg1 studiespesialisering.

Breddeidrett handler om et utvalg av aktiviteter og helsefremmende trening med allsidighet i fokus.  Faget handler også om at elevene får erfaring med allsidig aktivitet der de kan tilegne seg kunnskap og ferdigheter i trening og flere forskjellige aktiviteter.  Elevene skal erfare hvilken betydning trening har for egenutvikling, og de skal utfordres til å utforske egne grenser. Faget skal gjennom skapende læringsprosesser bidra til at elevene blir nytenkende, nysgjerrige og engasjerte.

Faget blir timeplanlagt med 2 + 2 timer alle uker, og en fagdag på fredager hver 6. uke. Da vil dere oppleve nye idretter og gjøre andre aktiviteter utenfor skolen.

Høres dette spennende ut? Ta kontakt med fagkoordinator André Jauert, ronaldj@viken.no

eller fagleder Sølve Tegner Stenmark, solves@viken.no, for mer informasjon. Vi har begrenset antall plasser i faget.