Elevrådet møtte kommuneoverlegene

Tirsdag hadde elevrådet på Malakoff møte med kommuneoverlegene Kristian Krogshus og Karianne Jenseg Bergmann i Moss kommune. Bakgrunnen er usikkerhet rundt smittevernnivåene rødt og gult og delvis hjemmeskole eller ikke.

Klikk for stort bildeElevrådet hadde møte med kommuneoverlegene på teams i auditoriet tirsdag. Svein Hykkerud  

Møtet foregikk over teams fra auditoriet på skolen og elevrådet hadde mange spørsmål til kommuneoverlegene.  Rektor Svein Hykkerud fikk forklart hvorfor Vikens bestemmelse om «rødt pluss» fra fredag ble omgjort mandag.

- Dette var rett og slett ikke avklart med kommuneoverlegen, og det er kun kommuneoverlegen som med sin faglige begrunnelse kan sette skolen i «rødt». Derfor ble Viken-vedtaket omgjort med øyeblikkelig virkning av Fylkesmannen i Oslo og Viken i mandag, forteller Hykkerud. Moss kommune har gult smittevernnivå. 

Kommuneoverlegene opplyste at de skal i møte med Folkehelseinstituttet for å vurdere smittevernnivået de nærmeste dagene. De var også tydelige på at alle tiltakene utenom skolen er viktige for at elever og ansatte kan være på skolen.

- For at dere kan være 30 elever i klasserommet, er det begrenset  hvor mange dere kan treffe på fritiden. Vi bør begrense antallet nærkontakter, utenom familien, til kun fem på fritiden, opplyste kommeoverlegen.

Både kommuneoverlegene og rektor var tydelig på at syke elever må fortsette å være hjemme fra skolen, og at dialog med skolen er viktig med tanke på å få nok vurderinger. Kommunelegene kunne også bekrefte at det er forsvarlig å arbeide i eksterne bedrifter, dersom man overholder smittevernreglene der også. 

Kommunelegene takket elevene for nyttig informasjon, debatt og innspill rundt smittevernnivåene gult og rødt på Malakoff. De vil ta opplysningene med seg videre i når smittenivået i Moss skal vurderes.

Til toppen