Lærere på robotkurs

Malakoff og skolene i tidligere Østfold ønsker å tilby elevene sine det nyeste innen opplæring i programmering. Derfor har vi kjøpt 16 roboter og sendt lærerne på kurs.

Lærere på robotkurs. - Klikk for stort bilde27 lærere fra gamle Østfold har vært på kurs i programmering på Malakoff denne uka. Merete Kildahl  

Vår skole har kjøpt 16 roboter og 8 transportbånd som elektroavdelingen skal bruke i sin undervisning.

Programmering er et nytt kompetansemål i fagfornyelsen. Derfor har alle de seks videregående skolene i gamle Østfold (Halden, Borg, Glemmen, Askim, Mysen og Malakoff) som har teknologifag (tidligere TIP), kjøpt inn roboter.

- Vi ønsker å tilby elevene opplæring i programmering som en del av undervisningen for framtida. Da må vi ha både oppdaterte lærere og utstyr, sier fagleder for teknologifag på Malakoff, Tarjei Grøan. 

27 lærere deltok på kurs i programmering denne uka. Kurset var lagt opp som en workshop, der alle lærerne måtte programmere sin egen robot og transportbånd til en egen produksjonslinje.

Lærere på robotkurs. - Klikk for stort bildeLærere fra hele Østfold var tilbake på skolebenken denne uka. Merete Kildahl   Lærere på robotkurs. - Klikk for stort bildeMed hver sin robot har lærerne lært hvordan de skal lære bort programmering til elevene sine. Merete Kildahl    

Til toppen