Skriftlig eksamen avlyst

Alle skriftlige eksamener avlyses for elever i videregående opplæring. Muntlig eksamen avlyses for elevene på vg1 og vg2, men gjennomføres for avgangselevene på vg3. Det bestemte Regjeringen ved kunnskapsminister Guri Melby mandag 8.februar.

Klikk for stort bildeKunnskapsminister Guri Melby og Regjeringen bestemte 8.februar at skriftlig eksamen skal avlyses for våren 2021. Martin Andersson, Kunnskapsdepartementet.

Det vil blant annet bety følgende for eksamen våren 2021:

•            Alle skriftlige eksamener avlyses for elever.

•            Alle muntlig-praktiske og praktiske eksamener avlyses for elever.

•            Lokalgitt muntlig eksamen for 10. trinn gjennomføres.

•            Lokalgitt muntlig eksamen for VG3 gjennomføres.

•            Privatister og elever med behov for eksamen for å få vitnemål og fag-og svennebrev skal ha eksamen. Elever med rett til ny, utsatt og særskilt eksamen  våren 2021gjennomfører eksamen sammen med privatistene.

•            Fag- og svenneprøver avlyses ikke, men gjennomføres etter gjeldende  smitteverntiltak.

•            Standpunktkarakterer for alle fag det ikke er muntlig eksamen i settes i uke 23.

•            Standpunktkarakterer i fag der det er muntlig eksamen, settes i uke 22. Skal  gjennomføres.

•            Det ses på muligheter for å organisere en annen type ekstern vurdering for elever  som ikke får eksamen.

Du kan lese mer på Regjeringen.no  og se hva fylkesråd for utdanning og kompetanse, Siv Henriette Jacobsen, i Viken sier om vedtaket her.