Koronastatus Malakoff

Alle skoler er stengt og opplæringen er flyttet til digitale arenaer fra og med 13. mars. 27.mars blir det noe undervisning i verkstedene for elever på yrkesfag vg2 og vg3. Siste nytt fra kunnskapsdepartementet er at alle skriftlige og muntlige eksamener i videregående skole er avlyst.

Vi følger anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og retningslinjer fra Viken fylkeskommune, og vi må alle gjøre det vi kan for å hindre spredning og smitte. Situasjonen endrer seg fort og det er viktig å følge med på e-post og skolens hjemmeside.

Klikk for stort bildeMalakoff videregående skole Trine Sirnes

Regjeringen har besluttet at alle landets barnehager og skoler fortsatt skal være stengt, unntatt for yrkesfagelever på vg2 og vg3.
Skolene må fortsatt gi elevene et opplæringstilbud hjemme og legge til rette for opplæring så langt det lar seg gjøre.

Mer informasjon finner du på www.udir.no/korona
Disse sidene oppdateres fortløpende med ny informasjon. Vi anbefaler alle å følge med jevnlig for å få med alle endringer.

Vi har ikke klare svar på alle spørsmål, men følg med på e-post, teams og hjemmeside for fortløpende informasjon fra skolen. Blant annet ønsker vi at elevene skal forholde seg til timeplanen. Elevene har med andre ord ikke fri fra skolen - men hjemmeskole.

Skolens administrasjon holder åpent for ansatte og elever som har behov for å hente ting, eller få pc-hjelp. Utgangsdører er låst, men det vil henge informasjon ved hovedinngangen om hvordan elever skal komme seg inn.  Hvis du trenger pc-hjelp skal du først kontakte skolen på e-post: hjelp-malakoff@ostfoldfk.no

Vi gjør oppmerksom på at alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar settes i karantene i 14 dager. Dette gjelder blant annet elever og ansatte som har vært på studietur i Brüssel. Siste oppdatering fra Folkehelseinstituttet (FHI) tilsier at det ikke gjelder deres husstandsmedlemmer.

Vi minner om andre smitte- og kontaktreduserende tiltak

• Det er allerede forsterket renhold
  • Som et generelt råd ved alle infeksjoner, bør syke personer holde seg hjemme.
  • Vask hendene ofte og grundig.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen.

Mer informasjon finner du på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Takk for fine år på Malakoff! Denne uka har det vært klassevise markeringer i kantina for avgangselevene på skolen. Under finner du bilde av klassene. Vi ønsker alle lykke til videre!

I anledningen overgang fra Østfold fylkeskommune til Viken fylkeskommune blir det litt annerledes innlevering i år. Og i tillegg har vi korona som gjør saken enda vanskeligere.

I år blir det bestemte innleverings- og utleveringsdatoer med klokkeslett for klassene. Noen klasser er i delt i A- og B-grupper som er kjent fra undervisningen. Det er viktig at disse følges nøye.

Hvis du ikke kan møte til den angitte tiden, SKAL vi ha beskjed om dette på e-post: hjelp-Malakoff@ostfoldfk.no . Du kan sende bøker, pc og utstyr med en annen person dersom du er syk, men du må påse at  denne personen får med kvittering for deg.

Se video hilsen fra biblioteket og IT-avdelingen

Det blir klassevise avslutninger for avgangselevene på Malakoff i år. På grunn av korona- og smittevernstiltak kan ikke foresatte inviteres. Arrangementet blir derfor med elever, lærere og rektor.

Både elev- og ansatt pc'er er speilet og oppdatert. Her får du en oppskrift på hvordan du starter Viken-PC og får tilgang til tjenester.

- Hils til alle russ fra oss og ha det gøy med de feiringene dere kan ha! Det var avskjedshilsenen fra Kronprins Håkon og Kronprinsesse Mette-Marit da de pratet med Julie og Christoffer på Malakoff fredag.

Mandag 27. april åpner skolen for elever på Vg2 og Vg3 yrkesfag. Vi åpner for opplæring i de tilfellene der det er strengt nødvendig med tanke på tilgang til verksteder og utstyr. Det vil si at elever ikke kan regne med å få alle verkstedtimer på verksted. I de fleste tilfeller vil vi dele klassene i mindre grupper. Utplassering i bedrift koordineres av kontaktlærer og er bare aktuelt når elev, skole og bedrift er enige om at det er forsvarlig. All teoriundervisning vil fortsatt foregå digitalt.

Her følger en oversikt over de siste fagdagene på studiespesialisering dette skoleåret. Faglærer vil gi deg nærmere informasjon om hva dagene skal brukes til. 5.juni er uansett siste undervisningsdag.

Siste offisielle skoledag er fredag 19.juni. Alle vil få nærmere beskjed om planene fram mot det og hvordan vi skal markere skoleslutt både for vg3 og resten av elevene på Malakoff.

Elev ser på PC, der læreren er i skjermen

Regjeringen har besluttet å avlyse skriftlige og muntlige i eksamener på 10. trinn og i videregående skole våren 2020. Privatisteksamener skal gjennomføres.

Rektor Sigrid ønsker alle elever velkommen til digital hjemmeundervisning etter påskeferien. Yrkesfagelever på VG2 og VG3 er de første som får undervisning på skolens verksteder fra 27.april.

Malakoff vgs har eget 3d-verksted. Der produserer vi nå smitteverns-visir til Moss kommune. I tillegg bidrar ambulansefag med utstyr til korona-legevakta.