Koronastatus Malakoff 25. mars

Alle skoler er stengt og opplæringen er flyttet til digitale arenaer fra og med 13. mars til og med 13.april. Siste nytt fra kunnskapsdepartementet er at alle skriftlige eksamener i videregående skole er avlyst. Det kan fortsatt bli muntlige eksamen.

Vi følger anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og retningslinjer fra Viken fylkeskommune, og vi må alle gjøre det vi kan for å hindre spredning og smitte. Situasjonen endrer seg fort og det er viktig å følge med på e-post og skolens hjemmeside.

Klikk for stort bildeMalakoff videregående skole Trine Sirnes

Regjeringen har besluttet at alle landets barnehager og skoler fortsatt skal være stengt til og med 13. april. Perioden kan bli forlenget.
Skolene må fortsatt gi elevene et opplæringstilbud hjemme og legge til rette for opplæring så langt det lar seg gjøre.

Mer informasjon finner du på www.udir.no/korona
Disse sidene oppdateres fortløpende med ny informasjon. Vi anbefaler alle å følge med jevnlig for å få med alle endringer.

Vi har ikke klare svar på alle spørsmål, men følg med på e-post, teams og hjemmeside for fortløpende informasjon fra skolen. Blant annet ønsker vi at elevene skal forholde seg til timeplanen. Elevene har med andre ord ikke fri fra skolen - men hjemmeskole.

Skolens administrasjon holder åpent for ansatte og elever som har behov for å hente ting, eller få pc-hjelp. Utgangsdører er låst, men det vil henge informasjon ved hovedinngangen om hvordan elever skal komme seg inn.  Hvis du trenger pc-hjelp skal du først kontakte skolen på e-post: hjelp-malakoff@ostfoldfk.no

Vi gjør oppmerksom på at alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar settes i karantene i 14 dager. Dette gjelder blant annet elever og ansatte som har vært på studietur i Brüssel. Siste oppdatering fra Folkehelseinstituttet (FHI) tilsier at det ikke gjelder deres husstandsmedlemmer.

Vi minner om andre smitte- og kontaktreduserende tiltak

• Det er allerede forsterket renhold
  • Som et generelt råd ved alle infeksjoner, bør syke personer holde seg hjemme.
  • Vask hendene ofte og grundig.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen.

Mer informasjon finner du på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Malakoff vgs har eget 3d-verksted. Der produserer vi nå smitteverns-visir til Moss kommune. I tillegg bidrar ambulansefag med utstyr til korona-legevakta.

Hender skriver på PC

Alle eksamener for 10. trinn og alle skriftlige eksamener for videregående skole er avlyst. Det melder Kunnskapsdepartementet 25.mars.

Vi er i en situasjon der koronaviruset påvirker både elevers og voksnes liv. Elevtjenesten på Malakoff vet at flere kan trenge noen å snakke med framover, fordi skolehverdagen, fritiden og mye i livene deres brått er annerledes. Vi er her for dere - ta kontakt!

Fristene for å søke videre utdanning nærmer seg. Selv om noe er usikkert rundt eksamen, vil alle som fullfører videregående skole få et vitnemål som legges til grunn for søknadene - så du må søke innenfor fristene som er oppsatt. Det er laget en egen Onenote med oversikt over mulighetene dine som du kan gå inn i.

Her kommer en oversikt over hvordan du som elev og ansatt ved Malakoff vgs skal forholde deg til undervisningen framover.

Statens lånekasse utvider fristen til å søke om lån og stipend til 15.april.

Det er digital hjemmeundervisning som gjelder så lenge skolen er stengt. Det viktigste du gjør er å logge deg på. Da får du beskjed fra faglærer hvordan, når og hva du skal jobbe med. Videoen er en liten påminnelse.

Det er innført midlertidig unntak fra krav til legeattest ved sykdomsfravær i videregående skole. Bakgrunnen for dette er at helsepersonell må prioritere annet arbeid, blant annet med koronaviruset.

Viken fylkeskommunen innfører nå full stopp i utenlandsreiser for ansatte og elever, og strammer inn på arrangementer. Dette gjelder også vår skole. Dette er tiltak etter «føre var»-prinsippet og et ønske om å bidra i den nasjonale dugnaden for å unngå spredning av koronasmitten.

Helsedirektoratet utvidet lørdag 7. mars anbefalingen om hvem som bør holde seg hjemme til å gjelde alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus. Listen over disse områdene er nå oppdatert og utvidet. Malakoff videregående skole ber ansatte og elever som har vært i risikoområder om å holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst – uavhengig av om de har symptomer eller ikke.