Koronastatus Malakoff 25. mars

Alle skoler er stengt og opplæringen er flyttet til digitale arenaer fra og med 13. mars til og med 13.april. Siste nytt fra kunnskapsdepartementet er at alle skriftlige eksamener i videregående skole er avlyst. Det kan fortsatt bli muntlige eksamen.

Vi følger anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og retningslinjer fra Viken fylkeskommune, og vi må alle gjøre det vi kan for å hindre spredning og smitte. Situasjonen endrer seg fort og det er viktig å følge med på e-post og skolens hjemmeside.

Klikk for stort bildeMalakoff videregående skole Trine Sirnes

Regjeringen har besluttet at alle landets barnehager og skoler fortsatt skal være stengt til og med 13. april. Perioden kan bli forlenget.
Skolene må fortsatt gi elevene et opplæringstilbud hjemme og legge til rette for opplæring så langt det lar seg gjøre.

Mer informasjon finner du på www.udir.no/korona
Disse sidene oppdateres fortløpende med ny informasjon. Vi anbefaler alle å følge med jevnlig for å få med alle endringer.

Vi har ikke klare svar på alle spørsmål, men følg med på e-post, teams og hjemmeside for fortløpende informasjon fra skolen. Blant annet ønsker vi at elevene skal forholde seg til timeplanen. Elevene har med andre ord ikke fri fra skolen - men hjemmeskole.

Skolens administrasjon holder åpent for ansatte og elever som har behov for å hente ting, eller få pc-hjelp. Utgangsdører er låst, men det vil henge informasjon ved hovedinngangen om hvordan elever skal komme seg inn.  Hvis du trenger pc-hjelp skal du først kontakte skolen på e-post: hjelp-malakoff@ostfoldfk.no

Vi gjør oppmerksom på at alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar settes i karantene i 14 dager. Dette gjelder blant annet elever og ansatte som har vært på studietur i Brüssel. Siste oppdatering fra Folkehelseinstituttet (FHI) tilsier at det ikke gjelder deres husstandsmedlemmer.

Vi minner om andre smitte- og kontaktreduserende tiltak

• Det er allerede forsterket renhold
  • Som et generelt råd ved alle infeksjoner, bør syke personer holde seg hjemme.
  • Vask hendene ofte og grundig.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen.

Mer informasjon finner du på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Mandag var det duket for grøtfest i kantina på Malakoff. Det var utdeling av gratis grøt, og ryktene florerte om marsipangriser til heldige vinnere. Andrine Andresen ble noe overrasket da det plutselig dukket opp en gulrot i grøten sin, og spurte betjeningen i kantina om hva i all verden den gjorde der.

Caroline Christensen og Morten Austestad Røse hadde forberedt julekafeen godt.

Helse- og oppvekstgruppa på TILA inviterte beboere på Melløs bo- og servicesenter til julekafè torsdag. Elevene hadde forberedt seg med hjemmebakt krydderkake, julesanger og egen quiz.

Ordfører Hanne Tollerud var fornøyd med tilbakemeldingene fra Malakoff elevenes undersøkelser.

Forrige uke presenterte entreprenørskapselevene på vg3 sine byutviklingsidéer på bylab i gågata i Moss sentrum. Det var så bra at ordfører Hanne Tollerud fikk "gåsehud".

Tobias, Stine og Julie sikret seg alle de tre premiene i julekahooten til Lone og Line på biblioteket.

Stine, Tobias og Julie fra 2AMBA utklasset nesten 70 andre deltakere i bibliotekets julekahoot torsdag. De gjorde rett og slett rent bord og sikret klassen søtsaker i store mengder.

Realfagene med blant annet kjemi blir presentert på fagtorget.

Vet du hvilke fag du ønsker å velge neste skoleår? Onsdag 13. desember er det fagtorg for elevene på VG1 studiespesialisering. Da vil alle programfagene bli presentert på egne stands i biblioteket.

Emilie jubler for 15 000 kroner

Hun deltok i en konkurranse om trygghet i trafikken i regi av Trygg trafikk - og vant 15 000 kroner. Emilie Sofie Kristiansen i 1STUB ble overrasket og glad over stipendet da miljøarbeider Ole Johnny (OJ) Pedersen fortalte henne nyheten.

PK åpner utstilling på Inspiria

Det ble proteinrik lunsj på de tøffeste elevene fra STUSP vg1 da de besøkte Inspiria science center. Stekte sirisser sto på menyen under showet som åpnet utstillingen Prosjekt Fantasi - om barn og unge som oppfinnere av framtiden.