Koronastatus Malakoff

Alle skoler er stengt og opplæringen er flyttet til digitale arenaer fra og med 13. mars. 27.mars blir det noe undervisning i verkstedene for elever på yrkesfag vg2 og vg3. Siste nytt fra kunnskapsdepartementet er at alle skriftlige og muntlige eksamener i videregående skole er avlyst.

Vi følger anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og retningslinjer fra Viken fylkeskommune, og vi må alle gjøre det vi kan for å hindre spredning og smitte. Situasjonen endrer seg fort og det er viktig å følge med på e-post og skolens hjemmeside.

Klikk for stort bildeMalakoff videregående skole Trine Sirnes

Regjeringen har besluttet at alle landets barnehager og skoler fortsatt skal være stengt, unntatt for yrkesfagelever på vg2 og vg3.
Skolene må fortsatt gi elevene et opplæringstilbud hjemme og legge til rette for opplæring så langt det lar seg gjøre.

Mer informasjon finner du på www.udir.no/korona
Disse sidene oppdateres fortløpende med ny informasjon. Vi anbefaler alle å følge med jevnlig for å få med alle endringer.

Vi har ikke klare svar på alle spørsmål, men følg med på e-post, teams og hjemmeside for fortløpende informasjon fra skolen. Blant annet ønsker vi at elevene skal forholde seg til timeplanen. Elevene har med andre ord ikke fri fra skolen - men hjemmeskole.

Skolens administrasjon holder åpent for ansatte og elever som har behov for å hente ting, eller få pc-hjelp. Utgangsdører er låst, men det vil henge informasjon ved hovedinngangen om hvordan elever skal komme seg inn.  Hvis du trenger pc-hjelp skal du først kontakte skolen på e-post: hjelp-malakoff@ostfoldfk.no

Vi gjør oppmerksom på at alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar settes i karantene i 14 dager. Dette gjelder blant annet elever og ansatte som har vært på studietur i Brüssel. Siste oppdatering fra Folkehelseinstituttet (FHI) tilsier at det ikke gjelder deres husstandsmedlemmer.

Vi minner om andre smitte- og kontaktreduserende tiltak

• Det er allerede forsterket renhold
  • Som et generelt råd ved alle infeksjoner, bør syke personer holde seg hjemme.
  • Vask hendene ofte og grundig.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen.

Mer informasjon finner du på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Realfagene med blant annet kjemi blir presentert på fagtorget.

Vet du hvilke fag du ønsker å velge neste skoleår? Onsdag 13. desember er det fagtorg for elevene på VG1 studiespesialisering. Da vil alle programfagene bli presentert på egne stands i biblioteket.

Emilie jubler for 15 000 kroner

Hun deltok i en konkurranse om trygghet i trafikken i regi av Trygg trafikk - og vant 15 000 kroner. Emilie Sofie Kristiansen i 1STUB ble overrasket og glad over stipendet da miljøarbeider Ole Johnny (OJ) Pedersen fortalte henne nyheten.

PK åpner utstilling på Inspiria

Det ble proteinrik lunsj på de tøffeste elevene fra STUSP vg1 da de besøkte Inspiria science center. Stekte sirisser sto på menyen under showet som åpnet utstillingen Prosjekt Fantasi - om barn og unge som oppfinnere av framtiden.