Koronastatus Malakoff 25. mars

Alle skoler er stengt og opplæringen er flyttet til digitale arenaer fra og med 13. mars til og med 13.april. Siste nytt fra kunnskapsdepartementet er at alle skriftlige eksamener i videregående skole er avlyst. Det kan fortsatt bli muntlige eksamen.

Vi følger anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og retningslinjer fra Viken fylkeskommune, og vi må alle gjøre det vi kan for å hindre spredning og smitte. Situasjonen endrer seg fort og det er viktig å følge med på e-post og skolens hjemmeside.

Klikk for stort bildeMalakoff videregående skole Trine Sirnes

Regjeringen har besluttet at alle landets barnehager og skoler fortsatt skal være stengt til og med 13. april. Perioden kan bli forlenget.
Skolene må fortsatt gi elevene et opplæringstilbud hjemme og legge til rette for opplæring så langt det lar seg gjøre.

Mer informasjon finner du på www.udir.no/korona
Disse sidene oppdateres fortløpende med ny informasjon. Vi anbefaler alle å følge med jevnlig for å få med alle endringer.

Vi har ikke klare svar på alle spørsmål, men følg med på e-post, teams og hjemmeside for fortløpende informasjon fra skolen. Blant annet ønsker vi at elevene skal forholde seg til timeplanen. Elevene har med andre ord ikke fri fra skolen - men hjemmeskole.

Skolens administrasjon holder åpent for ansatte og elever som har behov for å hente ting, eller få pc-hjelp. Utgangsdører er låst, men det vil henge informasjon ved hovedinngangen om hvordan elever skal komme seg inn.  Hvis du trenger pc-hjelp skal du først kontakte skolen på e-post: hjelp-malakoff@ostfoldfk.no

Vi gjør oppmerksom på at alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar settes i karantene i 14 dager. Dette gjelder blant annet elever og ansatte som har vært på studietur i Brüssel. Siste oppdatering fra Folkehelseinstituttet (FHI) tilsier at det ikke gjelder deres husstandsmedlemmer.

Vi minner om andre smitte- og kontaktreduserende tiltak

• Det er allerede forsterket renhold
  • Som et generelt råd ved alle infeksjoner, bør syke personer holde seg hjemme.
  • Vask hendene ofte og grundig.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen.

Mer informasjon finner du på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Singer og songwriter Marthe Wang med band underholdt elevene i kantina mandag. Hun bød på vakker popjazz med innholdsrike tekster.

Malakoff videregående skole følger situasjonen med koronaviruset nøye. Det er nasjonale helsemyndigheters anbefalinger som hele tiden vil være førende for tiltakene som vurderes ved skolen og i Viken fylkeskommune for øvrig.

Herman Bristol Støtvig og Emil Olai Hasvold fra Malakoff tok sølvplassen i Østfoldmesterskapet i elektrofag. ØM ble arrangert i byggfagshallen på Malakoff 26.februar.

Malakoff hadde sin egen karrieredag torsdag 30.januar. Mer enn ti ulike høyskoler, folkehøyskoler og universitet i tillegg til forsvaret stilte opp for å svare på spørsmål fra elever som ønsker å ta videre utdanning. - Dette var veldig nyttig. Vi har fått mange gode tips, synes noen av elevene på vg3.

Har du lyst til å gå studiespesialisering og liker aktivitet utenfor klasserommet, da kan det nye programfaget breddeidrett være et tilbud for deg. Fra neste skoleår tilbys dette som et programfag på vg1 på Malakoff.

Fra denne uka kan du få leksehjelp og faglig hjelp i flere fag her på Malakoff. Realfagene tilbyr fortsatt veiledning og støtte på B220, skrivehjelp og engelsk-øving får du nå på biblioteket. Alle tilbudene er hver onsdag fra klokka 14.15.
Benytt dem!

Lurer du på hva Malakoff videregående skole kan tilby av studieretninger og utdanningsmuligheter? Onsdag 5.februar inviterer vi til åpne verksteder og klasserom.

Lurer du på hva du skal bli og hva slags videre utdanning du skal ta? Da kan du få både tips og veiledning på karrieredagen 30.januar. Da kommer studenter og representanter fra flere av Norges utdanningsinstitusjoner til Malakoff.

Synes du det er vanskelig å komme i gang med skriveoppgavene? Trenger du hjelp til å bygge opp gode tekster eller skrive riktig norsk? Biblioteket på Malakoff tilbyr nå alle elever skriveverksted rett etter skoletid på onsdager i 7. og 8.time.

5.februar er det solidaritetsaksjon på Malakoff igjen. Hele skolen skal jobbe til inntekt for caresenteret vi hjelper til å drifte i Giribe i Kenya.