Koronastatus Malakoff

Alle skoler er stengt og opplæringen er flyttet til digitale arenaer fra og med 13. mars. 27.mars blir det noe undervisning i verkstedene for elever på yrkesfag vg2 og vg3. Siste nytt fra kunnskapsdepartementet er at alle skriftlige og muntlige eksamener i videregående skole er avlyst.

Vi følger anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og retningslinjer fra Viken fylkeskommune, og vi må alle gjøre det vi kan for å hindre spredning og smitte. Situasjonen endrer seg fort og det er viktig å følge med på e-post og skolens hjemmeside.

Klikk for stort bildeMalakoff videregående skole Trine Sirnes

Regjeringen har besluttet at alle landets barnehager og skoler fortsatt skal være stengt, unntatt for yrkesfagelever på vg2 og vg3.
Skolene må fortsatt gi elevene et opplæringstilbud hjemme og legge til rette for opplæring så langt det lar seg gjøre.

Mer informasjon finner du på www.udir.no/korona
Disse sidene oppdateres fortløpende med ny informasjon. Vi anbefaler alle å følge med jevnlig for å få med alle endringer.

Vi har ikke klare svar på alle spørsmål, men følg med på e-post, teams og hjemmeside for fortløpende informasjon fra skolen. Blant annet ønsker vi at elevene skal forholde seg til timeplanen. Elevene har med andre ord ikke fri fra skolen - men hjemmeskole.

Skolens administrasjon holder åpent for ansatte og elever som har behov for å hente ting, eller få pc-hjelp. Utgangsdører er låst, men det vil henge informasjon ved hovedinngangen om hvordan elever skal komme seg inn.  Hvis du trenger pc-hjelp skal du først kontakte skolen på e-post: hjelp-malakoff@ostfoldfk.no

Vi gjør oppmerksom på at alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar settes i karantene i 14 dager. Dette gjelder blant annet elever og ansatte som har vært på studietur i Brüssel. Siste oppdatering fra Folkehelseinstituttet (FHI) tilsier at det ikke gjelder deres husstandsmedlemmer.

Vi minner om andre smitte- og kontaktreduserende tiltak

• Det er allerede forsterket renhold
  • Som et generelt råd ved alle infeksjoner, bør syke personer holde seg hjemme.
  • Vask hendene ofte og grundig.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen.

Mer informasjon finner du på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Tross kulde og glatt føre, var det mange som løp Solidaritetsløpet onsdag ettermiddag.

Alle elevene ved Malakoff deltok i solidaritetsaksjonen onsdag. Til og med de få som hadde meldt seg til vanlig skoledag, endte opp med å bidra. - Vi er veldig fornøyde med innsatsen, sier solidaritetskomiteen og skoleledelsen.

Ulrikke Lauritzen, Limda Magomadova og Celina Rahber viser fram bøssene elevene ved Malakoff vgs vil gå rundt med onsdag 13.februar.

Bøssene og auksjonsvarene til solidaritetsaksjonen er på plass. Sjekk hva du kan by på.

Henrietthe og Alice på TIP har laget en solid grill til auksjonen 13.februar.

Disse jentene er klare til både auksjon og solidaritetsaksjon onsdag 13.februar. Denne "supergrillen", blomsterkasser og fuglekasser er noe av hva elevene på Malakoff bidrar med til inntekt for Ogada caresenter i Kenya.

Forsvaret trakk fullt hus i kantina under sitt foredrag.

Det var fullt både i kantina og i gangen ved elevtjenesten da Malakoff inviterte til egen karrieredag torsdag 31.januar. Enkelte fikk peilet inn skoler de har lyst til å gå.

Line Viken Borgersen fra Tumaini-stiftelsen informerte om barnehjemprosjektet Malakoff har bidratt til i to år. Det gjorde hun sammen komitèleder Synne Magnus og fagleder Hanne Merethe Viken fra Malakoff vgs.

Onsdag 13.februar er det Solidaritetsaksjon på Malakoff. Som de forrige to årene har skolen valgt et eget prosjekt i Kenya som mål for innsatsen. Elevene må velge på hvilken måte de ønsker å bidra til at barna ved Ogada carecenter fortsatt skal ha et trygt hjem.

Hvilke muligheter har du til å videre utdanning? Karreieredagen på Malakoff kan kanskje hjelpe deg til å velge.

Torsdag 31. januar 2019 skal vi ha karrieredag på Malakoff for alle skolens elever.

Vi får besøk av 10 norske universiteter.

I uke 7 skal alle elever gjennomføre Ungdataundersøkelsen.

Formålet med ungdataundersøkelsen er å gi ungdommer som går på videregående skole i Østfold mulighet til å fortelle lokale politikere og myndigheter om hvordan det er å vokse opp i sitt lokalmiljø.

Dette er vaksineteamet som helsesøstrene i Moss stiller opp med for vg2 elevene.

Alle elever på vg2 i de videregående skolene i Moss tilbys gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse. Et eget helsesøsterteam stiller opp både på Malakoff og Kirkeparken videregående skoler i mars.

Elever på vg1 studiespesialisering skal velge programfag. Foresatte inviteres til å få informasjon om muligheter og konsekvenser.

• Tid: torsdag 10. januar kl. 18
• Sted: Den store kantina

Camille Gomonid.

Fredag ble det juleavslutning med OJs juleshow i gymsalen. Med glimt fra scenen ønskes alle Malakoffere en god juleferie og en god start på det nye året!