Har laget egen spillmaskin

Vet du hva en arkade-spillmaskin er? Vg3 dataelektroniker har laget sin egen, både innmat og den ytre kassa er 100 prosent egenprodusert!

VG3 datatelektroniker, med lærer Ørjan Fagermoen, har laget sin egen arkade-spillmaskin. Mario er med. - Klikk for stort bildeVG3 datatelektroniker, med lærer Ørjan Fagermoen, har laget sin egen arkade-spillmaskin. Mario er med. Merete Kildahl

- Ja, det har vært en utfordrende og morsom oppgave, svarer gutta i vg3-klassen i dataelektroniker. Den siste måneden har de sporet opp deler og komponenter de kan gjenbruke i spillmaskinen sin. De har satt dem sammen, løst problemer, 3d-tegnet, snekret og malt. Resultatet er en unik spillmaskin.

- Dette er kreative gutter som har brukt spisskompetansen sin og i samarbeid klart å gjennomføre et stort prosjekt, sier en stolt lærer, Ørjan Fagermoen.

Fredag forrige uke rullet de arkademaskinen ned til foajeen, slik at medelever på Malakoff kunne se og prøve den ut. Noen vil nok kjenne igjen spill som var populære for 10 år siden. Gutta lover at de vil rulle ut maskinen innimellom, slik at andre kan få testet den. Men; Husk å ta med en fem-krone! Du må nemlig bruke myntinnkastet.

All innmat og teknisk utstyr er av gjenbruksmaterialer og finurlig satt sammen av elevene på vg3 data. - Klikk for stort bildeAll innmat og teknisk utstyr er av gjenbruksmaterialer og finurlig satt sammen av elevene på vg3 data. Merete Kildahl Her rulles maskinen ut av klasserommet for første gang. - Klikk for stort bildeHer rulles maskinen ut av klasserommet for første gang. Merete Kildahl Arkade-spillmaskinen er ferdig og testes ut. - Klikk for stort bildeArkade-spillmaskinen er ferdig og testes ut. Merete Kildahl