Klare til solidaritetsaksjon

- Det føles bra å bidra til solidaritetsdagen. Det sier elevene i byggfagklassen på TILA. De har snekret og malt fuglekasser og skal selge dem til inntekt for skolens prosjekt i Kenya.

Elevene og lærerne på TILA lager fuglekasser til salg og auksjonen på solidaritetsdagen. - Klikk for stort bildeElevene og lærerne på TILA lager fuglekasser til salg og auksjonen på solidaritetsdagen. Merete Kildahl

I flere uker har byggfagklassen jobbet i verkstedet sitt på Solgård skog for å kunne ha en egen salgsbod på skolen under solidaritetsdagen 7. februar.

- Det føles bra å kunne bidra, sier Daniel Syvertsen. Til sammen er de åtte gutter i byggfagklassen på TILA (tilrettlag avdeling) på Malakoff. To dager i uka jobbber de i verkstedet. Nå er de spente på om de har laget nok fuglekasser.

- I fjor ble de utsolgt med en gang, så i år lager vi flere, forteller lærer Lisbeth Dalgeir Engan. Hun og gutta kan lokke med en ekstra kreativ fuglekasse til auksjonen på solidaritetsdagen.

Onsdag 7.februar inviterer Malakoff familie, venner, kjente og naboer til sin store innsamlingsdag. Pengene går til et eget caresenter for hjemløse barn i Giribe i Kenya. På programmet står blant annet solidaritetsløp, salgsboder, lynlotteri og auksjon. I tillegg har skolen Åpen dag for alle som vil vite mer om hva vi driver med på Malakoff.

Daniel Syvertsen (t.v.) og Jarle Patrick Nielsen sørger for å gjøre ferdig fuglekasser til solidaritetsdagen. - Klikk for stort bildeDaniel Syvertsen (t.v.) og Jarle Patrick Nielsen sørger for å gjøre ferdig fuglekasser til solidaritetsdagen. Merete Kildahl

Michael Putkiewicz setter farge på fuglekassene. - Klikk for stort bildeMichael Putkiewicz setter farge på fuglekassene. Merete Kildahl

Damian Weiss står bak den mest kreative fuglekassa. Den skal auksjoneres bort. - Klikk for stort bildeDamian Weiss står bak den mest kreative fuglekassa. Den skal auksjoneres bort. Merete Kildahl