Kronprinsparet hilser til Østfold-russen

- Hils til alle russ fra oss og ha det gøy med de feiringene dere kan ha! Det var avskjedshilsenen fra Kronprins Håkon og Kronprinsesse Mette-Marit da de pratet med Julie og Christoffer på Malakoff fredag.

Klikk for stort bildeJulie Grønlund fra Malakoff og Christoffer Dahle fra Glemmen er president og visepresident for årets Østfoldruss. Fredag hadde de møte på Zoom med kronprinsparet. NRK Oslo og Viken lagde tv-nyheter på begivenheten. Merete Kildahl   

- De var kjempe-hyggelige og uformelle. Dette kommer jeg til å huske lenge, sier Julie Grønlund fra Malakoff. Hun er visepresident for Mosserussen og president for årets Østfoldruss. Med seg i møtet hadde hun visepresident Christoffer Dahle fra Glemmen vgs.

De fikk spørsmål om hvordan russen har det og hvordan de feirer. Julie fikk fortalt om Østfoldrussens egne russeknuter og fokuset de har på korona-situasjonen. - Vi har for eksempel knuter for å hjelpe folk som er rammet av korona-viruset, blant annet med å handle, fortalte russepresidenten. Det synes kronprinsesse Mette-Marit var et veldig godt tiltak. 

Med i det digitale møtet var også russ fra Trøndelag og Nord-Norge, der planene og feiringen er litt annerledes enn i Sør-Norge. - Vi har mykje snø her oppe, og har ikkje bussar, fortalte russepresidenten i Nord. De skal feire i juni. Klikk for stort bildeKronprinsparet inviterte til digitalt møte i Zoom. Merete Kildahl   

Kronprins Håkon lurte på om Østfoldrussen hadde startet å rulle med bussene sine.

- Ja, men det begrenser seg jo med maks 20 stykker i bussen, fortalte Christoffer som synes kronprinsparet var veldig vanlige.

- Ja, jeg var nervøs på forhånd, men de var jo så avslappa. - Helt enig, og de ba oss hilse til all russen i Østfold og håpet at vi kunne ha det gøy, på tross av begrensningene. Så send hilsenen videre, sier Julie.

NRK Oslo og Viken gjorde tv-opptak av begivenheten. Den saken kan du se på distriktsnyhetene fredag kveld. 

Klikk for stort bildeJulie og Christoffer synes praten med Håkon og Mette-Marit var hyggelig. Merete Kildahl