Malakoff et Miljøfyrtårn

Malakoff videregående skole er et sertifisert Miljøfyrtårn. Det betyr at vi har fått godkjent måten vi jobber på i forhold til arbeidsmiljø, avfallhåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Pål Qvigstad-Jensen er byggforvalter på Malakoff og sørger for at vi får beholde sertifikatet som Miljøfyrtårn, blant annet ved å sørge for riktig avfallshåndtering. - Klikk for stort bildePål Qvigstad-Jensen er byggforvalter på Malakoff og sørger for at vi får beholde sertifikatet som Miljøfyrtårn, blant annet ved å sørge for riktig avfallshåndtering. Merete Kildahl

 

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Det er også et konkret verktøy som gjennom et digitalt system hjelper deg å tenke miljø i alle ledd og jobbe systematisk med miljøtiltak i hverdagen.

- Det gjør at vi har gode rutiner for hvordan vi skal jobbe med arbeidsmiljøet vårt, avfallet vårt, energibruken vår, innkjøp og transport, forteller byggforvalter Pål Qvigstad-Jensen på Malakoff.

Miljøfyrtårn-ordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Tanken bak er at skal vi nå framtidens lavutslippssamfunn har alle et ansvar, både den enkelte, myndigheter og bedrifter.

Renhold er viktig for oss alle. Det er ikke bare Arunas Mikita og Vasiliki Avgerinou sitt ansvar å sørge for rene og trivelige oppholdssteder. Det kan alle bidra med. - Klikk for stort bildeRenhold er viktig for oss alle. Det er ikke bare Arunas Mikita og Vasiliki Avgerinou sitt ansvar å sørge for rene og trivelige oppholdssteder. Det kan alle bidra med. Merete Kildahl - Som en stor offentlig virksomhet har vi et stort ansvar. Det betyr ikke bare at vi som passer på bygningene her på Malakoff skal gjøre jobben. Vi skal legge til rette, men alle elever og lærere kan være med på å bidra. Det handler om kaste søppel i søppelkassene, rydde etter seg selv og kildesortere der det er mulig, påpeker Qvigstad-Jensen.

Eller som Stiftelsen Miljøfyrtårn skriver på sine nettsider: Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Se årlig miljørapport fra Malakoff for 2017 her.

Hvis du ikke vil pante flaskene dine, kildesorter eller gi dem til Solidaritetsaksjonen. Denne dunken står i den store kantina. - Klikk for stort bildeHvis du ikke vil pante flaskene dine, kildesorter eller gi dem til Solidaritetsaksjonen. Denne dunken står i den store kantina. Merete Kildahl