Øvde på akutt livredning

- Det er viktig å øve så realistisk som mulig. Derfor har vi øvelse i akutt livredning i Nesparken, sier lærer Geir Hellberg på 2AMBA.

2AMBA hadde realistisk redningsøvelse i Nesparken torsdag. - Klikk for stort bilde2AMBA hadde realistisk redningsøvelse i Nesparken torsdag. Merete Kildahl

Torsdag 2.mai tok han med seg hele klassen til Nesparken. Der var scenarioet en kanovelt. En voksen og to barn ble funnet livløse i vannet. Elevene måtte starte oppliving med hjerte- og lungeredning.

-Det er mer gøy å øve utenfor klasserommet. Her får vi testet oss på en annen måte og vi lærer mye av hvordan vi reagerer i situasjoner. Da lærer vi også mer av hverandre, synes ambulanseelevene.

Ambulansefaget på Malakoff øver mye, men mest i klasserommet.

- Vi kan aldri bli for gode i livredning. Selv om vi øver på dette i klasserommet, er det viktig å øve seg ute i mer realistiske omgivelser også, sier Hellberg.

Etter livredningsøvelsen, delte klassen seg i to. Den ene skulle være ofre for en ulykke i bratt terreng. Den andre gruppa var redningspersonell.

Hjerte- og lungeredning av "folk" som var funnet livløse i vannet var scenarioet. - Klikk for stort bildeHjerte- og lungeredning av "folk" som var funnet livløse i vannet var scenarioet. Merete Kildahl Små barn krever egne grep. - Klikk for stort bildeSmå barn krever egne grep. Merete Kildahl