Populære lunsjforedrag

Siste lunsjforedrag i biblioteket før ferien ble godt besøkt av elever og lærere. Konspirasjonsteorier sto på programmet.

Stian Syversen holdt lunsjforedrag om konspirasjonsteorier. - Klikk for stort bildeStian Syversen holdt lunsjforedrag om konspirasjonsteorier. Lone Eva Gregersen Johansen

Det siste av bibliotekets lunsjforedrag for elever og ansatte før sommeren var 25.april. Mange kom for å høre Stian Bernhard Syversen fortelle om "Konspirasjonsteorier- enkle svar på vanskelige spørsmål".

Stian tok utgangspunkt i Pizzagate, en kjent konspirasjonsteori med hensikten å skade Hillary Clintons valgkamp. Han trakk fram harmløse og mindre harmløse teorier, og et av spørsmålene han reflekterte over er hvorfor teoriene tiltrekker seg så mange tilhengere.

Han ba oss alle om å være årvåkne og ikke tro på de enkleste svarene, men heller utforske kompleksiteten i ulike spørsmål. Blant annet bør vi lese "altfor vanskelige bøker". Oppfordringen er herved sendt videre!