Russen fikk politibesøk

Fyll, rus og lovbrudd - og konsekvenser av det, var tema da politiet besøkte russen på Malakoff mandag.

Kurt Nygård  fra politiet snakker med russen på Malakoff. - Klikk for stort bildeKurt Nygård fra politiet snakker med russen på Malakoff. Merete Kildahl

Malakoff samarbeider med politiet for å informere russen om konsekvenser av valg de tar i russetida. I to dager skal rektor og polititjenestemenn gå fra klasse til klasse.

- Vi vet at flertallet av russen oppfører seg bra og tar gode valg, men vi tenker at samtaler som dette kan være med på å forebygge eventuelle dårlige valg elevene gjør i russetida, sier rektor Sigrid Sandvand.

Politiet ønsker det samme. - Vi har allerede opplevd at vårens russ fester uten å tenke på at lovbruddene de gjør vil følge dem og få konsekvenser for framtida deres, sier Hassan Mirza.

Da peker han på enkle ting som å drikke alkohol på offentlig plass, ta flere passasjerer enn lovlig inn i busene sine og mer alvorlig; Bli tatt for å bruke narkotika og anmeldt for slåsskamper og vold.

- Dette blir registrert og stående i politiattesten din. Du vil trolig miste muligheter til å komme inn i militæret og du blir ikke aktuell i enkelte yrker. Du kan bli nektet innreise til for eksempel USA, opplyser Lars Erik Øde.

I tillegg til ren informasjon tilbyr politiet samtaler med elever som lurer på personlige eller andre ting.

Det skjer på rom A150 og B130. Tirsdag 20.11.: Kl. 1130 – 1200 og 1300 – 1330.

Politiet, her representert ved Kurt Nygård og Lars Erik Øde, og rektor besøker alle vg3 klassene på Malakoff denne uka. - Klikk for stort bildePolitiet, her representert ved Kurt Nygård og Lars Erik Øde, og rektor besøker alle vg3 klassene på Malakoff denne uka. Merete Kildahl Hassan Mirza kunne fortelle at Mosserussen allerede har fått advarsler og er bortvist fra fester. - Klikk for stort bildeHassan Mirza kunne fortelle at Mosserussen allerede har fått advarsler og er bortvist fra fester. Merete Kildahl