Solidaritetsdagen nærmer seg

Onsdag 13.februar er det Solidaritetsaksjon på Malakoff. Som de forrige to årene har skolen valgt et eget prosjekt i Kenya som mål for innsatsen. Elevene må velge på hvilken måte de ønsker å bidra til at barna ved Ogada carecenter fortsatt skal ha et trygt hjem.

Line Viken Borgersen (f.v.) fra stiftelsen Tumaini, Synne Magnus, komiteleder, og fagleder Hanne Merethe Viken informerte om solidaritetsprosjektet til Malakoff. - Klikk for stort bildeLine Viken Borgersen (f.v.) fra stiftelsen Tumaini, Synne Magnus, komiteleder, og fagleder Hanne Merethe Viken informerte om solidaritetsprosjektet til Malakoff. Merete Kildahl

For tredje år på rad har Malakoff valgt å satse på en egen solidaritetsaksjon framfor Operasjon Dagsverk. De to forrige årene har skolen med elever og ansatte samlet inn opp mot 400.000,-. De pengene er brukt til å bygge et eget barnehjem; Ogada caresenter i Giribe i Kenya.

Barnehjemmet driftes gjennom den ideelle stiftelsen Tumaini som har sitt utspring i Sarpsborg.

- Tumaini betyr håp og det har virkelig dere på Malakoff bidratt til. Fordi dere har samlet inn så mye penger har vi kunnet bygge og drifte et eget hjem for 13 barn i Giribe. Disse hadde ikke foreldre som kunne ta vare på dem og veldig dårlige oppvekstvilkår. Nå har de fått et trygt sted å bo og de får gå skole, takket være dere, sa Line Viken Borgersen fra Tumaini-stiftelsen. Hun besøkte skolen for å vise bilder og fortelle om prosjektet Malakoff også i år skal samle inn penger til.

Alle elever på Malakoff som ønsker å delta i aksjonen må gå inn på denne lenka (som alle også har fått på e-post) og velge hvilken aktivitet de vil delta i på aksjonsdagen onsdag 13.februar. Du kan velge mellom å jobbe selv, løpe solidaritetsløpet, være bøssebærer eller bidra som vertskap under åpen skole. Fristen for påmelding er 1.februar.

- I fjor deltok alle elevene, med unntak av fire. I år har vi som mål at alle blir med, sier Synne Magnus som er leder i solidaritetskomiteen.

Hanne Merethe Viken