Solsystem og sorte hull i stor tempo

Elevene på Malakoff fikk et multimedieshow fullspekket av informasjon om blant annet solsystemet vårt og sorte hull da Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard var på besøk.

Klikk for stort bildeKnut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes inviterte til Astroshow på Malakoff fredag før høstferien. Merete Kildahl

De to bød på et multimedieforedrag med fantastiske bilder, filmer og animasjoner. Det var først alle vg1 elevene som hadde fagdag i naturfag som fikk glede av kunnskapen deres, men showet ble gjentatt og var åpent for alle en knapp time seinere.

Astrofysikeren og vitenskapsformidleren gikk i et forrykende tempo gjennom store spørsmål som menneskenes fremtid i Solsystemet, fremtidens superkontinent Pangea Ultima og hvorfor Mars er vår egentlige hjemplanet. De la fram spennende teorier og viste til siste nytt innenfor forskning.

Etter foredraget var det mulig å kjenne på ekte steiner fra rommet og lava-aske fra den islandske vulkanen Eyafjallajøkulen som lammet flytrafikken i Europa i 2010.