Tilbud om vaksine

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom 16 -19 år vaksinerer seg mot smittsom hjernehinnebetennelse. Derfor tilbyr vaksineteamet i Moss alle vg2-elever å ta denne vaksinen på skolen.

Klikk for stort bildeHelsesøstrene i Moss tilbyr vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Fra venstre Cecilie, Guri, Anne Mette, Ragnhild og Anne Lene (bak). Cecilie Jensen

Skolehelsetjenesten ved Malakoff ønsker å tilby vaksinen som heter Nimenrix, til alle sine vg2-elever i mars. Vaksinen gir beskyttelse i cirka 5 år etter at den er satt, og koster 400 kroner. Vaksineringen er frivillig.

Elever som ønsker å vaksinere seg, må fylle ut et påmeldingsskjema, som blir delt ut i alle vg2-klassene i løpet av uke 3/4. Svarfrist er satt til 30.januar 2020 og påmelding er bindende, siden vaksinene må forhåndsbestilles. Vaksinen kan betales med kort.

Vaksinering vil foregå på skolen tirsdag 3.mars kl. 09.00 – 12.00 (rom A 146, ved kontoret til O.J.).

Elever i vg3, som ikke fikk tatt vaksinen i fjor, og som ønsker å vaksinere seg dette året, oppfordres til å ta snarlig kontakt med helsesykepleier.

Les mer om vaksinen her (PDF, 179 kB).

.