To ordførerer fra Malakoff

Visste du at de to ordførerne i Moss og Rygge begge er tidligere Malakoff-elever? Både Hanne Tollerud og Inger Lise Skartlien tok sin videregående utdanning her. Fredag stilte de opp på fagdag i samfunnsfag.

Klikk for stort bildeInger Lise Skartlien (t.v.) og Hanne Tollerud er ordførere i Rygge og Moss - og tidligere elever på Malakoff vgs. Fredag holdt de foredrag om sin vei inn i politikken. Merete Kildahl

Hvordan havnet de to jentene fra Malakoff inn i politikken? Inger Lise startet i AUF allerede på videregående mens Hanne først ble spurt om å stå som listekandidat på Arbeiderpartiets valgliste da hun var godt voksen.

- Det som er morsomt og veldig spennende med å være politiker og ordfører er jo nettopp alt vi får være med på og delta i - og alt vi kan være med på å påvirke, sier de to.

Begge snakker varmt om at ungdom må mene noe og engasjere seg, og ikke minst bruke stemmeretten sin.

- Dere må påvirke oss voksne i politikken til å ta de rette valgene for dere også, sier Hanne Tollerud. Hun oppfordrer alle på Malakoff til å delta i skolevalget, og de som blir 18 dette året til å stemme ved kommunevalget.

- Det var interessant å høre om hvordan de jobber som politikere og ordførere. Vi lærte mye, konkluderte elevene etter besøket. Foruten foredraget jobbet de med gruppeoppgaver om partier og samferdselsløsninger på fagdagen sin.