Tok ordet med sterke taler

Sina Baghen fra 1TIPA vant talekonkurransen Ta ordet! på Malakoff mandag 23.september. Han hadde både et sterkt budskap og brukte retorikk etter alle kunstens regler.

Klikk for stort bildeSina Baghen fra 1TIPA vant tale-konkurransen Ta ordet! på Malakoff mandag - og gratuleres av medelev i kantina. Merete Kildahl

Ta ordet! er en talekonkurranse for elever i den videregående skolen, utviklet og organisert av Retorikkgruppen ved Informasjons- og medievitenskap på Universitetet i Bergen – landets fremste retorikkmiljø. For første gang er konkurransen nasjonal og Malakoff deltok.

Målet er  å gjøre de unges stemme til en selvsagt del av den offentlige samtalen og gi elever fra videregående skoler selvtillit til å ytre seg og tro på at det de har å si er viktig. På den måten kan de bli aktive medborgere være i stand til å endre på det de synes er galt.

Fra Malakoff deltok representanter fra åtte ulike klasser fra både yrkesfag og studiespesialisering. . Mandag sto de foran klassene sine og en jury med faglederen i norsk, rektor og fem elevrepresentanter fra vg3 studiespesialiserende.

Etter nøye utvalgte regler som fulgte de retoriske reglene ble vinneren kåret. Sina valgte å prate om sin opplevelse av å være flyktning og asylsøker i Norge. Han vekket følelser og hadde stor troverdighet og engasjement.

De andre talerne hadde temaer som klima og miljø, inkludering og respekt og sosialt engasjement.

Sina fikk stor applaus og går videre til en semifinale i Oslo. Der skal retorikkgruppen ved Universitetet i Bergen velge ut seks talere som skal til finale 8. november 2019. Finalen foregår i Universitetsaulaen på Universitetet i Bergen. Vi håper selvsagt at Sina når dit!

Mer informasjon om konkurransen kan leses på https://www.taordet.no/.

De andre talerne var: Alva M Aasen STUC, Shelan Mohammed Babawat  2STUA, Simen Jørgensen 2PINA, Emma Cronsten 2STUE, Daniel Dahlback 1TIPB, Victoria Pettersen 2STUB og Andrine Emilie Leegaard Kvennsjø 2 STUD.

Klikk for stort bildeDisse stilte opp i talekonkurransen og ble ledet av konferansier Mah-Noor Baig i midten. Merete Kildahl

Klikk for stort bildeEmma Cronsten 2STUE

Klikk for stort bildeDaniel Dahlback 1TIPB