Vaksine-tilbud

Fram til jul tilbyr helsestasjonen i Moss og vaksinekontoret to ulike vaksiner til ungdom på videregående skoler. Den ene er HPV vaksine til jenter, den andre er russevaksinen mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Helsesøster Cecilie Jensen oppfordrer de som kan til å ta vaksine. - Klikk for stort bildeHelsesøster Cecilie Jensen oppfordrer de som kan til å ta vaksine. Merete Kildahl

Den første vaksinen heter HPV og er mot livmorhalskreft. Alle jenter født i 1991 eller senere kan ta denne. Vaksinen er gratis, hvis du starter på den før jul. Vaksinasjonskontoret er åpent hver mandag mellom klokka 12-15 for denne vaksinen.

Les mer om HPV vaksinen her. Se video, video2 og video3 her.

Russevaksine

Den andre vaksinen er russevaksinen mot smittsom hjernehinnebetennelse. Den oppfordres både gutter og jenter til å ta. Alle som går vg3 dette skoleåret har fått tilbudet. Denne vaksinen koster 400,-.

Du kan lese mer om russevaksinen her.  

Jeg oppfordrer alle i disse gruppene til å ta vaksine. Alle får gyldig fravær og det er bare å droppe inn hos vaksinekontoret på helsestasjonen i sentrum, sier helsesøster Cecilie Jensen på Malakoff.

Vaksinekontoret ligger i helsestasjonen i Kirkegata 14 i Moss sentrum og er åpent på tirsdager og torsdager fra klokka 9-11 og 12-14 for russevaksinering.

Kontakt

Cecilie Jensen
E-post