Valgdebatt for full sal

Det ble valgdebatt for full sal da ungdomspartiene i Østfold møttes til dyst på Malakoff 28.august.

Klikk for stort bildeElevene på Malakoff møtte opp i stort antall da blant andre (f.v.) Hulda Holtvedt (MDG), Annette Lindahl Raakil (SP) og Sindre Lysø (Ap) stilte til skoledebatt. Merete Kildahl

Ungdommer fra åtte partigrupper stilte til skoledebatten på Malakoff. Etter egne innlegg fikk de kjørt seg på spørsmål om skole og miljø under sikker ledelse av debattleder Adrian Knut Victor Wiik fra programfagsklassen Politikk og menneskerettigheter. Denne klassen organiserte for øvrig hele debatten med tidtakere og sorterte innkomne spørsmål fra salen.

Alle elever kunne sende inn sine spørsmål digitalt underveis. Og det ble både litt jubel og buiing etter hvert som ungdomspolitikerne la fram sitt partis politiske syn.

- Jeg er skikkelig stolt over hvordan elevene taklet utfordringen, og hvor bra dette gikk, sier lærer Randi Hjortaas i Politikk og menneskerettigheter.

Mandag 2.september og tirsdag 3.september er det skolevalg på Malakoff. Alle klasser har fått tid til å stemme - og skolen oppfordrer alle til å bruke stemmeretten sin.

Klikk for stort bildeAdrian Knut Victor Wiik fra programfagklassen Politikk og menneskerettigheter ledet debatten med sikker hånd. Merete Kildahl

Klikk for stort bildeAlberte Bekkhus fra Rødt hadde sterkt engasjement og harde argumenter. Merete Kildahl Klikk for stort bildeDaniel Skjevik-Aasberg (H) jobbet hardt for å overbevise salen. Merete Kildahl