Vær raus - på verdensdagen for psykisk helse

Onsdag 10.oktober er det verdensdagen for psykisk helse. I år er det «Vær raus» som er tema. Malakoff markerer dagen med oppfordring til alle om å vise raushet i hverdagen.

Psykisk helse Kampanjebilde 2018 - Klikk for stort bilde

Å være raus med seg selv og andre kan bidra til god psykisk helse. Det slår kampanjen til Mental helse fast. På Malakoff vil arrangørene ta fatt i dette. Slik markerer vi dagen:

07.15-08.00: «#POSTITMAFIA» Alle elever får mulighet til å skrive om raushet på lapper som helsegruppa leser gjennom og henger opp rundt på skolen.

På storskjermene på skolen vises det videosnutter om psykisk helse og nettmobbing.

I midttimen 11.30-12.30 blir det stands i den store kantina med helsesøster Cecilie og psykiatrisk sykepleier Torill. De deler ut diverse hefter og små-rekvisita med tema psykisk helse og raushet. Helsepersonell og miljøarbeider er tilgjengelige.

Parallelt med stands i kantina er det foredrag 11.30-12.30 av Helene Back i Auditoriet for tre vg2-klasser som har blitt trukket ut. Hun snakker om hva det innebærer å ha «mørke tanker», depresjon og hvordan man kan bryte med et dårlig tankemønster.

Charlotte Buer Tangen
Cecilie Jensen